Karmod’tan deprem için betonarme konutlara alternatif çelik ev önerisi

- Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya: - "Ülke olarak depreme karşı her zaman hazırlıklı olabilmemiz için çelik ev modelini daha fazla tercih etmeliyiz"

Depreme karşı her zaman hazırlıklı olabilmek için çelik ev modelinin daha fazla tercih edilmesi gerektiği belirtildi.

Depreme hazırlık için dönüşümün yoğun konuşulduğu bir dönemde betonarmeye alternatif konut modellerinin çok fazla gündeme gelmemesinin önemli bir eksiklik olduğu aktarıldı.

Depreme hazırlıklı olma ve sürdürülebilirlik açısından çelik evlerin kullanımının yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekildi.

Yaşanan her deprem sonrası betonarme konut modelinin güvenilirliğinin tartışma konusu olduğunu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Ülkemizin deprem kuşağında bulunduğu bir gerçek. Bunun için depreme karşı güvenli sağlıklı yapı modelinin seçimini yapmamız gerekiyor. Her deprem sonrası acılarımız oluyor. En çok beton binaların güvenliğini tartışıyoruz ama alternatif adımlar atmıyoruz. Ülke olarak depreme karşı her zaman hazırlıklı olabilmemiz için çelik ev modelini daha fazla tercih etmeliyiz."

Çelik evlerin sürdürülebilir konut modeli olduğu vurgulanarak, çelik konstrüksiyon evlerin, deprem güvenliğinin yanı sıra sürdürülebilir konut modeli olarak da öne çıktığı ifade edildi.

- "Çelik uzun yıllar yıpranmadan binanın ayakta kalmasını sağlıyor"

Çelik ağırlıklı evlerin hem üretiminin hem de inşasının çevreye zarar vermeden gerçekleştirilebildiğinin altını çizilerek, şunlar kaydedildi:

"Konut modelinin temel malzemesi çelik uzun yıllar yıpranmadan binanın ayakta kalmasını sağlıyor. Tam dönüşüm özelliğiyle de çevre dostu ham maddeler arasında öne çıkıyor. Yalıtım değerleri açısından değerlendirildiğinde çelik evlerin yalıtım uygulamalarına betonarmeye göre çok daha elverişli olduğunu vurgulayabiliriz. Çelik ev iyi yalıtımıyla yaz, kış enerji harcamalarını azaltarak bütçelere tasarrufla kazandırır."

Çelik yapıların modern mimarideki konut projelerine kolaylıklar sağladığı ve çelik malzemenin modern teknoloji makinelerde kolayca şekillenebildiği aktarıldı.

"Bu imkanlarla modern mimari konseptteki konut projelerinin üretimi son derece pratik hale geliyor. Aynı zamanda projeler hızla üretim yapılabiliyor. Modüler birleşim özelliğiyle çelik yapıların saha kurulumu da oldukça kolaylaşıyor. Çelik evlerin saha kurulumu betonarme benzeri diğer konut modellerine göre yüzde 70'e varan oranlarda çok daha kısa sürede tamamlanabiliyor."

**Not:** Görselleri eklemek için `` şeklinde kod eklemeniz gerekecektir. "görsel_adresi.jpg" kısmını görselinize ait doğru dosya yoluna değiştirmeyi unutmayın.
Benzer Videolar